Seri ilanlar
Ders ve Kurslar
Özel dersler ve kurslar

2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DERSHANE ÖĞRETMENİNDEN


2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DERSHANE ÖĞRETMENİNDEN

Bölge: Bakırköy, İstanbul, Türkiye
Fiyat : 50,00 Türk Lirası (TL)
Bu ilana benzeyen 100 lerce ilanı inceleyin
50,00 TL
2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DE...
 İlan No
 2417
 İlan Tarihi
 14.08.2012
 Şehir
 Bakırköy, İstanbul
 Fiyat
 50,00 Türk Lirası (TL)
 İrtibat Telefonu
  05058231284
 Kategori
 Bakırköy İstanbul Özel dersler ve kurslar
 Görüntülenme: 1167
2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DERSHANE ÖĞRETMENİNDEN
2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DERSHANE ÖĞRETMENİNDEN

2012 YGS BİYOLOJİ SORU ÇÖZÜMLERİ

SORU 28 : Karaciğer ve mide hücreleri vücut hücreleri olduğu için 2n sayıda kromozom içerirler.insanda 2n : 46 kromozom bulunur.Cevap D seçeneği olmalıdır.

SORU 29 :
1.Hücre büzüştüğüne göre su kaybetmiş demektir. Bu durumda hücre kendinden daha yoğun bir ortama bırakılmıştır.1.yargı doğrudur.
2.Hücre şiştiğine göre y çözeltisinden su almış demektir. Bu durumda y çözeltisinin yoğunluğu 2. hücrenin yoğunluğundan düşüktür.2.yargı doğrudur.
3.yargıda x,y,z sıvılarının molekül büyüklüğü ile ilgili bilgi verilmediğinden kesin bir yargıya varılamaz.
4.yargıda 1.ve 2. hücrenin ozmotik basınçlarını karşılaştırabilmek için aynı ortama koymak gerekir. Deneyde aynı ortama bırakılmadığından kesin bir yargıya varılamaz.
Cevap E seçeneği olmalıdır.
SORU 30:
Deneye bakıldığında deneyin farklı sıcaklıklarda yapıldığı görülüyor.Bu durumda sıcaklık enzimlerin çalışmasını, dolayısıyla metabolik aktiviteyi etkiler.
Cevap B seçeneği olmalıdır.

SORU 31:
DNA da meydana gelen onarılamaz değişimlere mutasyon denir.Kimyasal maddeler DNA’ yı meydana getiren moleküllerde kopmalar yaparak mutasyona neden olurlar.Bu durumda bakteri ve insan DNA sının yapıtaşları aynı ise kimyasal madde iki DNA’ da mutasyona neden olur.Gen sayısı ve DNA ‘nın eşleme hızıyla mutasyon ilişkili değildir.
Cevap A seçeneği olmalıdır.
Soru 32 :
Deneyde protein ve protein yıkan enzim kullanırsa bu durumda ortamda proteinlerin yapıtaşı oluşur.Yapıtaşı oluştuğunu kanıtlamak içinde aminoasit ayracı kullanmalıdır.
Cevap E seçeneği olmalıdır.

Soru 33:
Reaksiyona göre enzim substrata doyduğunda ortamda serbest enzim olmayacağına göre reaksiyon sabit bir hızla devam eder.Bu durumda ortamdaki substrat miktarı artsa bile reaksiyon hızı değişmez.
Cevap C seçeneği olmalıdır.

Soru 34:
Midede sindirim olarak sadece proteinlerin kimyasal sindirimi olur.Yağların kimyasal sindirimi ince bağırsakta gerçekleşir.
Cevap D seçeneği olmalıdır.
Soru 35 :
Soyağacına göre A alel geni kırmızı çiçekli olmayı a alel geni beyaz çiçekli olma geni olduğuna göre soyağacı aşağıdaki şekilde olduğu gibi olmalıdır.

Bu durumda kesinlikle melez olanlar 1-4 nolu bitkilerdir.
Cevap B seçeneği olmalıdır.






Soru 36 :
DNA benzerliği nukleotit dizilimi benzerliği ile ilgilidir.Nukleotit dizilimi benzer olan türler arasındaki akrabalık daha fazladır.Dizilimler arasındaki en fazla benzerlik 1.ve 2. Tür DNA’lar arasındadır
Cevap A seçeneği olmalıdır.
Soru 37:
Grafiğe göre gece terlemeyle yitirilen su miktarı daha fazladır.Oysaki gündüz saatlerinde terleme daha fazla olmalıdır.Bu durumda bitki su kaybını engellemek için çeşitli adaptasyonlar geliştirdiği kesindir.1.yargı kesinlikle doğrudur.
Gece daha fazla terleme olduğuna göre açık stoma sayısı gece daha fazladır.2.yargı da kesindir.
Organik madde sentezi için dış ortamdan alınan karbondioksit miktarına bakılmalıdır.Öğle saatlerinde alınan karbondioksit miktarı düşüktür.Bu nedenle 3.yargı doğru değildir.
Cevap D seçeneği olmalıdır.

Soru 38 :
Çiçekli bitkilerin üremesinde gerçekleşen olayların sırası tozlaşma ,polen tüpünün oluşması ,döllenme ve tohum taslağının gelişmesi şeklindedir.Bu nedenle 2 ve 3 nolu olaylar yer değiştirmelidir.Cevap C seçeneği olmalıdır.

Soru 39 :
Bir ekosistemde ayrıştırıcılar azaldığında topraktaki azotlu inorganik maddeler azalır.Bu durumdan doğrudan temel üreticiler etkilenirken birincil ve ikincil tüketiciler dolaylı olarak etkilenir.Soruda doğrudan etkilenen sorulduğuna göre doğru cevap A seçeneği olmalıdır.

Soru 40:
Deneye göre ağaç kabuklarının renginin çevre kirliliği sonucu değişmesi iki farklı renkteki kelebek populasyonun sayısında etkili olmuştur.Açık renkli ağaç kabuğunda açık renkli kelebekler az sayıda avlanmış koyu renkli ağaç kabuğunda ise koyu renkli kelebekler daha iyi kamufle olmuş ve daha az sayıda avlanılmıştır.Bu durum doğal seçilime neden olmuştur.3.yargı doğrudur.1 yargıda olduğu gibi çevre şartları kanat renginden sorumlu gende mutasyona neden olmamıştır.Siyah ve beyaz kanatlı kelebeklerin olması türün kalıtsal özelliğinde vardır.Bu nedenle 2.yargı doğrudur.Cevap E seçeneği olmalıdır.

BİYOLOJİ ÖZEL ODTÜLÜ DERSHANE HOCASINDAN İSTANBUL

34 YASINDAYIM.10 YILLIK TECRÜBEM VAR.BİREY -FEN BİLİMLERİ VE EKOL DERSHANELERİNDE DERS VERDİM.DERSHANEMDE ZÜMRE BAŞKANI OLARAK GÖREV ALMAKTAYIM.DERSHANENİN YAYINLARININ HAZIRLANMASINDA VE SORULARIN OLUŞTURULMASINDA GÖREV ALIYORUM.BİRÇOK SORUM ÖSYM TARAFINDAN HAZIRLANAN SORULARLA UYUŞMAKTADIR.BUDA ÖSYM NİN SORU TARZINI TAKİP ETMEK , ANLAMAK VE NERELERDEN NASIL SORULAR SORABİLECEĞİ TAHMİNİNİ OLUŞTURMAKLA MÜMKÜN OLMAKTADIR.ÖSYM SORULARI DİKKATLİ OLARAK İNCELENECEK OLURSA BAZI KONUALARA NORMALDEN DAHA FAZLA ÖNEM VERİİĞİ VE BAZI SORULARIN FARKLI ZAMANLARADA AYNEN SORULDUĞU GÖRÜLECEKTİR.FAKAT YENİ VE DEĞİŞİK SORULARDA SORULMAKTADIR.ÖZEL OLARAK BİR ÇOK ÖĞRENCİYLE ÇALIŞTIM.DERSLERİMDE DİSİPLİNE ÖNEM VERİRİM.BİYOLOJİNİN SON DÖNEM SINAV DEĞİŞİKLİĞİ İLE BERABER ÖNEMİ KAT VE KAT ARTTI .ÖZELLİKLE ÜNİVERSİTEDE FEN AĞIRLIKLI SEÇİMLERDE BİYOLOJİ EN AĞIRLIKLI DERS OLDU.BİYOLOJİ SORULARININ YORUM SORULARI OMASININ SİZİ ZORLADIĞINI BİLİYORUM.BİYOLOJİ ARTIK EZBERLE VE SORUYU ÇÖZ ŞEKLİNDE DEĞİL.BUNLAR ESKİDENDİ.ARTIK SORULARIN YORUMA DAYALI OLMASI BİYOLOJİYİ DAHA DA ZOR HALE GETİRDİ.AMA BU GÜÇLÜKLERİN ÜSTESİNDEN ŞU ŞEKİLDE GELİYORUM. DERSLERİMDE LAPTOP KULLANARAK DERSİN GÖRSEL AÇIDAN DAHA ZENGİN HALE GELMESİNİ SAĞLIYORUM.
DERSİN ANLATIMINDA ÇAĞRIŞIM YÖNTEMLİ EZBERLEME TEKNİĞİ KULLANARAK BİYOLOJİNİN EZBER KISIMLARININ AKILDA DAHA UZUN SÜRE KAILICI OLMASINI SAĞLIYORUM.BU YÖNTEMLER SAYESİNDE ASLINDA BİYOLOJİNİN NE KADAR KOLAY AKILDA KALICI VE ZEVKLİ OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ.AYNI ZAMANDA DERS SONU ÖSYM NİN ÇALIŞILAN KONUDAN NE TARZ SORULAR SORDUĞUNU İNCELİYORUZ VE ÇIKABİLECEK SORULAR HAKKINDA YORUM YAPIYORUZ.AYNI ZAMANDA YENİ SINAV SİSTEMİNDE YANİ LYS DE 30 BİYOLOJİ SORUSUNA KARŞILIK 45 DAK. ZAMAN TANINMASI SÜRENİNDE NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU VURGULUYOR.BÖYLE BİR DURUMDA HEM İYİ BİLEN HEMDE HIZLI OKUYABİLEN VE ÇABUK ANLAYABİLEN YANİ SORUYU BİR DEFADA ANLAYABİLEN KİŞİ KAZANACAK.İŞTE BUNA ÇÖZÜM OLARAK İSTENİLDİĞİ TAKDİRDE HIZLI OKUMA KURSU DA VEREBİLİRİM.HIZLI OKUMA KURSU İLE :EĞİTİM KAZANIMLARI
•Hayatımızın her dönemi bir başka sınava girmek zorundayken, sınavlarda verilen süreyi rahatlıkla yetiştirebilirsiniz.
•İç ve dış faktörlerden olabildiğince az etkileneceğiniz için, Dikkat ve Konsantrasyonunuz daha etkin olur
•Okumak sıkıcı bir uğraşı olmaktan çıkıp, haz-heves veren zevkli bir etkinliğe dönüşür.
•Ödevlerinizi/elinizdeki okumanız gereken dökümanları daha kısa sürede bitirerek Kendinize Zaman yaratırsınız.
•Okuma sevgisi kazanmakla birlikte, insani donanımınız zenginleşir.
•Analiz-sentez-kavrama-yorum yeteneğinizi en üst düzeye çıkartırsınız.
•Öğrendiklerimizin % 85 ini okumayla elde ediyoruz, okuduklarımızın ise % 10 unu hatırlıyoruz. NLP ile AHOT sayesinde okuduklarınızı hem daha iyi anlar hem de daha fazlasını hatırlarsınız.
•Bilgi, donanım ve kültür düzeyiniz artar, sözcük dağarcığınız zenginleşir yetkinliğiniz artar ve dolayısıyla özgüveniniz gelişir.
•Beyninizin sağ-sol lobunu birlikte kullanarak zihinsel kapasitenizi kolaylıkla 0–300 arttırırsınız.
•Okuduklarını daha konsantre, etkin ve hızlı bir şekilde özümseyen, değerlendiren ve daha iyi akılda tutan, verimli bir okuyucu haline geleceksiniz
GALİP DENİZ 0505 823 12 84
.

Etiketler: 2012, YGS, BİYOLOJİ, ÇÖZÜMLERİ, ODTÜLÜ, DERSHANE, ÖĞRETMENİNDEN, biyoloji özel ders fiyatları 2017,
Güvenli Alışveriş Uyarıları

* Ürün veya Hizmeti görmeden ödeme yapmayınız.
* Ön ödeme isteyen satıcılara karşı dikkatli olun.
* Yurtdışından ürün satan yabancılardan alışveriş yapmayınız.
* İlanda kullanılan resimler gerçek olmayabilir.

Dolandırıcılık mağduru olmamak için ilan sahibi ile yüzyüze görüşmeden ve alacağınız ürün ve hizmet hakkında detaylı bilgi sahibi olmadan ödeme yapmayın ve alışveriş öncesi satıcının isim ve adresini öğreniniz.

İlan Sahibi
Ziyaretçi

05058231284

muhasebe programları

Bu İlanı Paylaş
İlana Cevap Yazın
İsminiz:

E-Posta Adresiniz :

Telefonunuz:

Mesajınız:
Uyarı : Gereksiz ve rahatsız edici mesaj yazanların site kullanımı yasaklanır.

Resimde görülen 4 rakam:

2012 YGS BİYOLOJİ ÇÖZÜMLERİ ODTÜLÜ DERSHANE ÖĞRETMENİNDEN Bakırköy İstanbul

Benzer İlanlar

Her seviyeye uygun özel matematik ve g

Marmara üniversitesi mezunu matematik öğretmeninden Anadolu Yakasında LGS, TYT-AYT sınavlarına hazır...

Özel ingilizce dersi

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ 2012 ingilizce öğretmenliği mezunuyum. 9 yıl içinde özel ders,kurs,kolej deneyi...

Türkçe dersi (ilköğretim-teog-lys-lgs-

15 yillik yurt ici ve yurtdisi ozel kurum ve kuruluslarda,dershane ve etut merkezlerindeki tecrubeml...

Ikebana/japon çiçek düzenleme sanatı

Dünya Ikebana Birliği üyesi,Japonyada eğitim almış ikebana öğretmeninden kendinize ve çocuklarınıza ...

Öğretmeninden özel ingilizce ders veri

deneyimli bay ingilizceciden her yaştan bireylere online zoom üzerinden birebir ingilizce ders ver...

Dershane ve üniversite birincisi iki ü

WhatsApp tan ulaşmak için tıklayın https://wa.me/905344431515 📞0534 443 15 15 DERSHANE...

Özel ders uygun fiyatlı öğrenci hitapl

ilköğretim ortaöğretim öğrencilerine türkçe matematik biyoloji fen dersleri verilir...

Bayanlar arabanız evinizin önünde boşu

Bayanlar arabanız evinizin önünde boşu boşuna sizi beklemesin. Arabası olup kullanamıyorum diyen bay...

Odtü mezunu ingilizce öğretmeninden öz

ODTÜ İngilizce Öğretmenliği mezunundan bireysel veya grup İngilizce özel ders. -İlköğretim -Or...